Topman Airbus: mogelijk weg uit VK bij no deal Brexit

Topman Airbus: mogelijk weg uit VK bij no deal Brexit
Donderdag 24 januari 2019
Topman: Airbus overweegt vertrek uit VK bij 'no deal-Brexit'

Topman: Airbus overweegt vertrek uit VK bij ‘no deal-Brexit’

De topman van de Europese vliegtuigbouwer Airbus levert felle kritiek op de Brexit. Volgens Tom Enders kan Airbus gedwongen worden af te zien van toekomstige investeringen in Groot-Brittannië als er een ‘no deal-Brexit’ komt, of kan Airbus zelfs besluiten om te vertrekken uit het land.

De topman uit zijn kritiek op de Brexit in een videobericht. Hij noemt het een schande dat meer dan twee jaar na het Brexit-referendum bedrijven nog steeds geen fatsoenlijke toekomstplannen kunnen maken vanwege alle onzekerheid. Hij doet dan ook een oproep voor een pragmatisch voorstel voor een Brits vertrek uit de Europese Unie.

In juni 2018 meldde het bedrijf ook al te overwegen om het VK te verlaten als het zonder afspraken de EU verlaat. Het was daarmee de eerste grote multinational die dergelijke uitspraken deed.

Ook Enders gaf al vaker zijn ongezouten mening over de Brexit. Airbus maakt onder meer vleugels voor vliegtuigen in Groot-Brittannië en heeft er 14.000 mensen in directe dienst en zorgt voor veel indirecte werkgelegenheid. Volgens Enders zijn er meer dan genoeg andere landen die graag vleugels voor Airbus willen bouwen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het weer

Follow Us

  Kalender

  januari 2019
  MDWDVZZ
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031 

  Pin It on Pinterest

  Share This