Hoe kunnen we de afstand tussen arm en rijk oplossen. Als je meer geld wil verdienen moet je meer werken en als ondernemer neem je grote bedrijfs risicos of je ondernemning lukt. Dus een BV en dan bij je eigen in dienst. Dus lees het verhaal van deze Australische politicus. Zal links Nederland roepen van hieper de piep Hoera en Dank voor deze nieuwe mogelijkheid. 

Uitspraak van een Australisch politicus, toch zet het ( mij) aan ‘t denken. Is “ons” inkomstenbelastingssysteem eigenlijk wel zo goed/eerlijk? Inderdaad is het zo dat hoe meer je werkt (bv overuren etc) des te meer je aan belastingafdracht kwijt bent ( ongeacht je inkonensnivo). Zou het niet beter zijn om bv de eerste 24 gewerkte uren in de week met bv 45% te belasten, de volgende 16 uur met 35% en de overige uren onbelast te laten. Uiteraard met in acht neming van een ( bij voorkeur hogere dan nu) belastingvrije voet. Zodoende gaat meer werken daadwerkelijk meer opleveren. Verdien je als fulltimer ( ook netto) meer dan een parttimer. Bovendien geldt dit voor alle loonschalen. Of je nu op ‘t minimumloon uurtarief zit, of drie keer modaal. ( het probleem van te weinig onderwijzers is iig per direct opgelost als de helft van de parttimer een halve dag meer gaat werken). Wat vinden jullie van dit ( beknopt omschreven) idee?