Er is sprake van ‘omstandigheden die nadere aandacht behoeven omdat ze mogelijk een risico kunnen vormen.’

‘Omstandigheden die mogelijk een risico kunnen vormen’

Door:  , 18:59, 11 februari 2019

Biddende Pakistaanse moslims tijdens het Suikerfeest 2018 EPA/BILAWAL ARBAB

Het kabinet blokkeert de financiering van de Tawhied-moskee in Roermond door Koeweit. Dat schrijft minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) aan de Tweede Kamer. Er is sprake van ‘omstandigheden die nadere aandacht behoeven omdat ze mogelijk een risico kunnen vormen.’

Blok informeerde de Tweede Kamer in december dat hij een bericht had gekregen van de ambassade van Koeweit dat het emiraat van vier Nederlandse moslimorganisaties een verzoek om geld had ontvangen. De Koeweiti’s wilden van Blok weten of die financiering ‘bezwaarlijk’ is.

Blok laat nu weten:

“Wat betreft de aanvraag van de Stichting Tawhied in Roermond is de ambassade medegedeeld dat er omstandigheden zijn die nadere aandacht behoeven omdat ze mogelijk een risico kunnen vormen. Wat betreft de overige organisaties zijn dergelijke omstandigheden niet bekend en leven op dit moment geen zorgen.”

Op wat dat mogelijk risico behelst gaat Blok verder niet in. Het al dan niet toekennen van een financieringsaanvraag blijft een beslissing van de autoriteiten van Koeweit, schrijft de VVD’er afsluitend.