Schandalig! GroenLinks wil het ‘bespreekbaar maken’ om ouderen voortaan niet meer te opereren

Foto: Jesse Klaver vindt dit wel leuk. Bron: Screenshot RTL Late Night / RTL.

Ach ja, die kosten toch alleen maar geld.

Het is ziekelijk, maar GroenLinks heeft een nieuw ziek plan, eentje waar D66 ongetwijfeld wel oren naar heeft. De partij wil dat ouderen voortaan niet meer geopereerd worden. Want dat zou zielig voor henzelf zijn en vooral heel veel geld besparen. I kid you not:

Tegelijk pleit GroenLinks er deze maandag in een initiatiefnota over ouderenzorg (‘Lachend Tachtig’) voor dat iedere oudere die in het ziekenhuis terechtkomt voortaan gescreend wordt op kwetsbaarheid, onder meer om zo onnodige ‘overbehandeling’ te voorkomen. Dat is volgens de politieke partij beter voor ouderen – die vaak helemaal niet in de ‘behandelmolen’ terecht willen komen – en het kan ook helpen de zorgkosten te beperken.

Toen D66 al die idiote plannen voor ‘euthanasie’ voor ouderen promote werd ons verteld dat het echt niet zo is dat de partij — en andere linkse clubs — afwillen van ouderen. Welnee! Het is om hen te hélpen. Het was allemaal in hún belang. Echt waar.

Hilarisch genoeg wordt zelfs dit door verzekeraars verpakt als ‘we doen het vóór ze.’ Ja, echt waar:

Van de ouderen die werden opgenomen in het ziekenhuis, was 20 procent drie maanden later overleden en nog eens 20 procent fors verzwakt. „Dat vonden we best veel”, zegt internist-ouderengeneeskunde Simon Mooijaart (LUMC)… Het ziekenhuis benadrukt dit te doen om de groeiende groep oudere patiënten te behoeden voor belastende medische behandelingen. Die kunnen riskant zijn en hebben niet altijd zin als iemand al zo kwetsbaar is.

Ja, ja. Houd maar op. Het is ons allen duidelijk waarom jullie dit willen: geld, geld, geld. Drie maanden extra leven is voor heel veel mensen fantastisch. Het geeft ze 90 dagen om extra te genieten van het leven, van de kinderen, van de kleinkinderen. Die drie maanden zijn geen straf, maar een fantastische extra.

Een kind begrijpt dat nog, maar ja, ziekenhuizen, verzekeraars en politieke partijen moeten toch een trucje verzinnen om hun plannetje om ouderen sneller de dood in te jagen te verkopen. En dus komen ze hiermee.

Leuke partij hoor, die club van Jesse Klaver