ELK LAND TER WERELD MOET IN ACTIE KOMEN.

KLIMAAT

Nederland werkt nationaal en internationaal hard om onze CO2-uitstoot te verminderen en zo klimaatverandering tegen te gaan. Wij houden ons aan de internationale afspraken die in Parijs zijn gemaakt. Maar Nederland kan niet in zijn eentje klimaatverandering tegenhouden. Wij veroorzaken slechts 0,4 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Als we die uitstoot echt willen verminderen, is het noodzakelijk dat elk land ter wereld in actie komt.

Bij het uitvoeren van de afspraken die we hebben gemaakt, hebben wij oog voor de gevolgen van Nederlanders. Huizenbezitters, automobilisten, boeren en andere ondernemers: iedereen wil graag bijdragen aan het bestrijden van klimaatverandering. Maar iedereen wil ook gewoon zijn of haar leven kunnen blijven leiden.

Behalve het uitvoeren van de afspraken kan ons land een waardevolle bijdrage leveren aan de wereldwijde aanpak van het klimaatprobleem. Nederlandse bedrijven, wetenschappers en andere mensen hebben namelijk veel kennis op het gebied van landbouw en water.

VVD-leider Dijkhoff beschuldigt Baudet in RTL-debat van ‘Thierrypicking’

Het RTL Verkiezingsdebat ging donderdagavond over belangrijke thema’s als klimaat, migratie en de publieke sector, maar VVD-leider Klaas Dijkhoff stal met een aantal kwinkslagen aan het adres van Thierry Baudet duidelijk de show.

Zo riposteerde Dijkhoff de bewering van Baudet dat Nederland maar 0,0007 graden Celsius bij kan dragen aan het terugdringen van de opwarming van de aarde met: “U bent zelf ook maar 0,00006 procent van de bevolking, maar daar trekt uw ego zich ook niks van aan.” En hij beschuldigde de FvD-leider met een duidelijk ingestudeerde woordspeling ook van “Thierrypicking” van feiten en kreeg daarmee de lachers op zijn hand.