Totaal mee oneens. Simon haal je schoolgeld terug.!!

Klimaatcolumn van de week 16 maart 2019 Simon Rozendaal
Klimaatdebat is door en door verziekt. VVD en CDA jagen met dit krankzinnig klimaatbeleid hun kiezers naar PVV en FVD (Scroll naar beneden voor de hele  tekst)

De tekst van Simon Rozendaal, in zijn  column ben ik het totaal mee oneens.

Vooruitgang, welvaart en welzijn.

Politiek Links en of Rechts of middenpartij
Middenpartij socialisme en kapitalisme combineert.
Paars kabinet: blauwe liberalisme en de rode sociaaldemocratie.

Waar wil ik nu naar toe, dat de huidige coalitie bijna geen toekomst meer heeft.!

Wij hebben dat afgelopen week ook van onze MP Mark Rutte en fractievoorzitter Klaas Dijkhoff duidelijk kunnen horen.

Rutte heeft de standpunten betreft klimaatdoelen bijgesteld, mede om alvast de oppositie tegemoet te komen.

Oorzaak: het bestaan van twee rechtse politieke groeperingen van de PVV en nog erger FVD. De Kuip op rechts is nog mondjesmaat gevuld en daar kan de VVD niet mee uit de voeten, betreft coalitie voor vandaag maar ook voor morgen. ( Bestaan PVV en FVD: oorzaak de welvaart en daaruit voortkomende onvrede )

Twee keuzes heeft Mark Rutte in deze.!

De eerste. Of steun zoeken bij de PVV en FVD met het grote gevaar dat een dergelijke steun rampzalig kan uitpakken voor de VVD. Populistische partijen wijken totaal af van het liberalisme. Dus uitgesloten

Het huidig kabinet zal steun moeten zoeken bij de Eerste Kamer. Volgens de laatste peilingen zal dat dus niet lukken.

Even terzijde: ook binnen de huidige VVD stemmers zit een redelijke groep die vinden dat de klimaatdoelen gehaald moeten worden en liever nog meer.

Tweede keuze en enigste mogelijkheid. Schade uitslag verkiezingen zo veel mogelijk beperken door nog op de valreep aan links toezeggingen te doen, betreft voor links belangrijke standpunten. Wie is de grootste op links, ook hierin geen keuze, dus Groen links en gevolgd door de PVDA.

Toekomst: Alles in ogenschouw genomen blijft er voor de VVD alleen maar over om te belanden in de oppositie.

Okee Rutte heeft Groen Links en de andere linkse broeders noodgedwongen geholpen hun klimaat standpunten te verwezenlijken. Tegelijk heeft Rutte de VVD stemmers die vinden dat de klimaatdoelen gehaald moeten worden tevreden gesteld. ( wel heeft Rutte aangegeven dat de kosten voor agrarisch en Industrie terug moeten vloeien naar deze twee bedrijfstakken)

Stel Rutte zou blijven bij zijn liberale standpunten. Dan was a de kans groot dat we nog minder stemmen zouden krijgen bij de PS verkiezingen . Misschien met pijn 20 of 23 zetels. Geen steun te halen bij de Eerste Kamer. Ook voor een totale minderheidskabinet zou er geen steun te verwachten zijn. Gevolg Kabinet zou vallen en nieuwe verkiezingen staan dan voor de deur.