Nieuwe Brexit-peiling: meerderheid Britten wil bij EU blijven

Nieuwe Brexit-peiling: meerderheid Britten wil bij EU blijven

Nieuwe Brexit-peiling: meerderheid Britten wil bij EU blijven

Meer Britten willen lid blijven van de Europese Unie dan er weg willen, blijkt uit een zondag gepubliceerd onderzoek. Ook willen steeds meer kiezers zelf de uiteindelijke beslissing kunnen nemen.

Groot-Brittannië moet de EU op 29 maart verlaten, maar premier Theresa May heeft moeite om haar vertrekovereenkomst door het parlement te laten goedkeuren, waardoor er grote onzekerheid ontstaat over de vraag of een dergelijke overeenkomst wel mogelijk is, of zelfs of het land überhaupt zal vertrekken.

Uit het onderzoek van peiler YouGov bleek dat als er onmiddellijk een referendum zou worden gehouden 46 procent zou stemmen om te blijven en 39 procent om te vertrekken. De rest weet het niet, zou niet gaan stemmen of weigerde de vraag te beantwoorden. Als de twijfelaars en de weigeraars uit de steekproef worden verwijderd, is de uitslag 54-46 ten gunste van het blijven.

De uitkomst komt in grote lijnen overeen met andere opiniepeilingen van de afgelopen maanden, die wijzen op een diep verdeeld electoraat, waarin de meningen enigszins richting ingaan in van het bij de EU blijven. Bij het referendum van 2016 had 52 tot 48 procent voor vertrek gestemd.

De enquête is gehouden onder 25.000 kiezers in opdracht van People’s Vote, die campagne voert voor een tweede referendum over de Brexit. De Britse premier Theresa May verzet zich sterk. tegen het houden van een tweede referendum.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het weer

Follow Us

  Kalender

  maart 2019
  MDWDVZZ
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  Pin It on Pinterest

  Share This