Schoppen en zeiken op de regering is van alle tijden. Nu de VVD flink stijgt in de peilingen, komen de Rutte haters uit hun hol om af en toe volslagen onzinnige, uit verband getrokken of politiek gekleurde mislukkingen van 10 jaar Rutte te verkondigen.

Aangezien ik positiviteit boven negativiteit prefereer. Wat zijn successen van 10 jaar Rutte? Werkloosheid en staatsschuld teruggebracht tot lager dan voor de economische crisis waardoor we de pijn van de huidige crisis (beter) kunnen dragen.

·         Kennis van zaken is een groot goed. Het zijn weinigen gegeven. Breed denken is heel moeilijk voor velen

Daarnaast denk ik dat qua uitstraling en manier van communiceren Rutte dé leider is die we op dit moment nodig hebben. Los van de inhoud en het eens/oneens zijn met de beslissingen die in crisis genomen moeten worden, hij is helder in zijn communicatie en brengt rust. Meer nog dan leiders in andere landen, meer dan welke Nederlandse politicus dat op dit moment zou kunnen.

Waar vinden we een MP die zoveel kennis van zaken heeft in binnen en buitenland. Waar vinden we een MP die als bruggenbouwer met compromissen een kabinet kan vormen Waar vinden we een MP die kennis van zaken heeft binnen de E U. Waar vinden we een MP die in crises tijd samen met zijn kabinet,adviseurs en wetenschappers het beste en het juiste boven tafel weet te krijgen.

Drs. M. (Mark) Rutte

foto Drs. M. (Mark) Ruttebron: Rijksoverheid.nl

Mark Rutte (1967) is sinds 14 oktober 2010 minister-president en minister van Algemene Zaken. Hij is sinds 2006 politiek leider van de VVD en in 2006, 2010, 2012 en 2017 lijsttrekker van zijn partij. In 2006- 2010 was hij in de Tweede Kamer fractievoorzitter van de VVD. De heer Rutte was van 17 juni 2004 tot 28 juni 2006 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap belast met wetenschapsbeleid, beroepsonderwijs en studiefinanciering. Daarvoor was hij bijna twee jaar staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid belast met onder andere volksverzekeringen, bijstand en arbeidsomstandigheden. De heer Rutte was eerder voorzitter van de JOVD en manager bij een werkmaatschappij van Unilever.